Durf te groeien...


  • Kinderen scheiden mee

DoelDe workshop geeft kinderen handvatten om met de (aanstaande) echtscheiding om te gaan

"Alles wat vertrouwd was, gaat ineens voor je kind veranderen. Jij en je partner gaan uit elkaar. En je kind vraagt zich af wat er nu allemaal gaat gebeuren. Hij/zij vindt het spannend, is onzeker, angstig, heeft verdriet en schaamt zich soms ook. Misschien hebben ze wel vragen die zij niet durven te stellen aan jullie. Zij zijn ook verdrietig voor jullie. Ze hebben het gevoel dat niet iedereen hen begrijpt."

DoelgroepHet kind kan meedoen als de ouders op het punt staan om te gaan scheiden of al (langere) tijd gescheiden zijn. Er hoeven geen problemen met het kind te zijn: alle kinderen zijn welkom! Broers en zussen mogen ook meedoen.

Leeftijd 6 t/m 17 jaar
Omschrijving
De workshop geeft kinderen handvatten om met de (aanstaande) echtscheiding om te gaan. Zij leren onder andere hoe zij gevoelens ten aanzien van de scheiding bij zichzelf kunnen herkennen en deze te uiten.

Voorafgaand de workshop vindt een aparte ouderbijeenkomst plaats. Ouders/opvoeders krijgen dan informatie over wat een echtscheiding betekent voor een kind. Daarnaast geeft de trainer tips om op de juiste manier in gesprek te gaan met je kind over de echtscheiding. Er wordt ook aandacht besteed aan de inhoud van workshop voor de kinderen: samen met acht tot tien leeftijdsgenoten gaat je kind onder begeleiding van twee trainers op een ontspannen wijze aan de slag. Alles mag niks moet.
De workshop duurt 3½ uur. Er zijn diverse leeftijdsgroepen. Tijdens de workshop krijgen de kinderen drinken en wat lekkers. Je kind kan meedoen als je op het punt staat om te gaan scheiden of al (langere) tijd gescheiden bent.

Er hoeven geen problemen met je kind te zijn: alle kinderen zijn welkom! Wij gaan er vanuit dat beide gezaghebbende ouders toestemming geven en tekenen voor deelname van hun kind aan deze training.
Wanneer uw kind 12 jaar of ouder is willen wij ook graag dat hij/zij zelf tekent voor deelname aan deze training.
LocatieLutjewinkel. April 2019

Kosten

Geplande data

DatumBijeenkomstenTijdenDocentBezetVrijInschrijvenDetails
Helaas zijn er geen uitvoeringen beschikbaar.

Schrijf mij in voor de wachtlijstWachtlijst