Durf te groeien...


  • Eerste hulp bij DigiD

DoelDe overheid vraagt steeds vaker naar je DigiD: jouw digitale sleutel voor de overheid. In de cursus leer je hoe een DigiD aan te vragen en hoe je je DigiD kunt gebruiken.
DoelgroepVoor iedereen die graag zelfstandig wilt blijven en zelf zaken wilt regelen waarbij een DigiD nodig is.
Omschrijving
De overheid doet steeds meer via het internet en je kunt daar gebruik van maken. Of het nu gaat om het aanvragen van huurtoeslag, om werk zoeken of om het doorgeven van een verhuizing. Veel mensen weten dat niet of vinden het nog wat moeilijk. Daarom is er de speciale beginnerscursus ‘Werken met de elektronische overheid’.

Je leert hoe je handige informatie kunt vinden en hoe je iets moet aanvragen, bijvoorbeeld bij de gemeente. Ook krijgt je te zien wat de overheid allemaal al over je weet, zoals de opbouw van je AOW. De overheid vraagt steeds vaker naar de DigiD: jouw digitale sleutel voor de overheid. In de cursus leer je hoe je de DigiD kunt aanvragen en hoe je de DigiD kunt gebruiken.
Ook komt de berichtenbox van de overheid aan bod. Deze cursus wordt gegeven in samenwerking met KopGroep Bibliotheken.
De cursus duurt vier dagdelen. De cursus is voor mensen die al wel een beetje met internet kunnen omgaan, en een e-mail adres hebben.

Momenteel onderzoeken wij de exacte behoefte, naar welke digitale ondersteuning is onze inwoner op zoek? Vanaf 21 januari zullen wij gedurende de periode van een maand aanwezig zijn in de kernen om u te spreken. Voor meer informatie houdt de site in de gaten!
Er worden voorlopig geen nieuwe trainingen eerste hulp bij Digid gepland.

LocatieAdres: De Verwachting 1, 1761 VE Anna Paulowna. Lokaal: Waddenzee

Kosten

Geplande data

DatumBijeenkomstenTijdenDocentBezetVrijInschrijvenDetails
Helaas zijn er geen uitvoeringen beschikbaar.

Schrijf mij in voor de wachtlijstWachtlijst