Durf te groeien...


  • Gissen naar/met basisregistraties

DoelNa deze opleiding heb jij QGIS op een andere manier leren kennen en kan jij zelf eenvoudige GIS-analyses uitvoeren. Je weet wat geografische webservices zijn en kent de verschillen tussen WMS en WFS. Ook weet je hoe je o.a. webservices van DataLand kunt aanroepen in QGIS.

Tot slot krijg je inzicht in de kwaliteit van de basisregistratiegegevens doordat je met QGIS bevragingen uitvoert van gecombineerde gegevens uit verschillende (basis)registraties.
DoelgroepDeze opleiding is bedoeld voor alle (geo-) informatieprofessionals van gemeenten, belastingssamenwerkingen, veiligheidsregio’s, omgevingsdiensten en provincies. Basiskennis van QGIS en webservices is niet nodig.
Omschrijving
Er is steeds meer behoefte aan snelle en eenvoudige GIS-analyses over meerdere basisregistraties heen. Als geo-professional moet je weten welke data je wilt gebruiken, hoe deze ontsloten zijn en wat de kwaliteit ervan is. QGIS is een krachtige gereedschapskist waarmee je diverse GIS-analyses kunt uitvoeren die verder gaan dan de gebruikelijke viewers. In QGIS kunnen gemakkelijk eigen data en de diverse PDOK-services aan worden geroepen. Sinds kort zijn de BRK, het HR en de WOZ ook beschikbaar via de landsdekkende geo-webservices van DataLand. Deze webservices maken het mogelijk om bijvoorbeeld bevragingen te doen over de diverse gegevens van WOZ-deelobjecten en gegevens van het HR. Dit zijn gegevens die normaliter niet of lastig te ontsluiten en/of te bevragen zijn. Tijdens deze opleiding leert u hoe u met een met een opensource applicatie dergelijke bevragingen vrij eenvoudig kunt uitvoeren.
Locatie

Kosten

OmschrijvingPrijsBTWPrijs incl.
Deelname kosten€ 352,0021%€ 425,92

Geplande data

DatumBijeenkomstenTijdenDocentBezetVrijInschrijvenDetails
20190225120225 februari 2019109:30 - 16:3062Inschrijven

Schrijf mij in voor de wachtlijstWachtlijst