Durf te groeien...


 • Ondernemerschap

DoelOndernemerschap is mogelijk in een zelfstandige organisatie. Je hoeft er niet letterlijk zelfstandig ondernemer voor te zijn. Je kunt ook als je in loondienst bent succesvol ondernemerschap laten zien. Wie met zijn tijd meegaat, kiest voor dit ondernemerschap en dus voor een houding van zelfstandigheid, durf, initiatief en creativiteit. Alleen dan ontstaat de mogelijkheid om ideeën om te zetten in concrete vernieuwingen; succesvol ondernemerschap bevorderen en dit kunnen inzetten in de dagelijkse praktijk, bevorderen van durf en initiatief, vrijheid ervaren in zelfstandigheid.
DoelgroepVoor hen die de uitdaging willen aangaan om ondernemerschap te kunnen uitoefenen met behoud van hun authenticiteit. Voor hen die willen ervaren waar nog potentieel ligt in het ondernemen, voor zowel zichzelf als voor de organisatie. Voor hen die willen ervaren wat ondernemerschap je kan brengen in het verrijken van je arbeidsplezier. Voor iedereen die mee wil groeien met de organisatie en de zelfstandigheid die daarbij nodig is.
Omschrijving
De training duurt twee dagdelen. Tussen de twee dagdelen zit een ruimte van ongeveer drie weken. Na dagdeel één krijg je een praktijkopdracht die je kunt uitvoeren in de tussenliggende periode. De opdracht wordt tijdens het tweede deel besproken.

Onderwerpen:
 • Wat is goed ondernemen en wat heb je ervoor nodig?
 • Basiselementen van ondernemerschap.
 • Positieve psychologie voor succes.
 • Motiverende communicatie en assertiviteit.
 • Inzicht van consequenties van jouw rol en voorbeeldfunctie.
 • Inzicht in reacties bij veranderingen en hoe deze te stimuleren.
 • Waar wil ik verantwoording voor nemen in kansen en bedreigingen?
 • Welke strategie kan ik toepassen en hoe controleer ik?

 • Intensieve dagdelen waarbij je veel leert over wat jouw drijft in ondernemerschap en hoe je daar mee kunt omgaan. Je leert hoe ondernemerschap jou wat brengt en wat het voordeel voor de organisatie is. Theorie en praktijkoefeningen zullen elkaar afwisselen. De praktijkopdracht na dagdeel één is letterlijk direct uit te voeren op de werkvloer en vergt verder geen studietijd. Na deze training weet je hoe jij als ondernemer werkzaam kunt zijn.
  Let op: de training duurt twee dagdelen met een tussenperiode van 2 tot 3 weken.

  Locatie

  Kosten

  Geplande data

  DatumBijeenkomstenTijdenDocentBezetVrijInschrijvenDetails
  Helaas zijn er geen uitvoeringen beschikbaar.

  Schrijf mij in voor de wachtlijstWachtlijst