Durf te groeien...


  • Kick-off Ondermijning Heerhugowaard

DoelOndermijnende criminaliteit raakt ons allemaal. Ook wij als (gemeente)ambtenaren komen er mee in aanraking. Vrijwel altijd onbewust, onbedoeld en onzichtbaar. Vandaar dat de gemeenten Koggenland, Hollands Kroon, Heerhugowaard en Langedijk de gezamenlijke bijeenkomst ‘Je ziet het pas als je het weet’ organiseren.
DoelgroepVoor een ieder van bovenstaande gemeente die geïnteresseerd is in dit onderwerp.
Omschrijving
Bedreigde bestuurders en ambtenaren, mensenhandel midden in een woonwijk, dumpingen van drugsafval, criminelen in ons openbaar bestuur,... Sla de krant maar open of je leest er (onbewust) wel iets over: ondermijning.

Grofweg betekent ondermijning vermenging van onderwereld en de bovenwereld. Een burgemeester wordt bedreigd door criminelen en moet zelfs onderduiken of toezichthouders van de gemeente die met geweld worden gedwongen een ambtshandeling na te laten. Ook kun je denken aan hennepplantages in de wijk, witwassen en fraude met toegekende zorg.
Kick-off
Voor de aftrap van ‘Je ziet het pas als je het weet’ worden er twee gezamenlijke bijeenkomsten georganiseerd. Deze bijeenkomsten zijn de start voor het programma bewustwording ondermijning.

De kick-off wordt op twee momenten georganiseerd:

· Op 12 november van 13.00 tot 17.00 uur in Gewoon Lekker (Gildestraat 2, Heerhugowaard).

· Op 14 november van 9.00 tot 13.00 uur in De Verwachting (De Verwachting 1, Anna Paulowna).

Tijdens de kick-off is er ook de mogelijkheid om maximaal drie van de vijf workshops te volgen. Voor de workshops geldt, vol=vol. Dus wees er snel bij! Iedereen is welkom op één van de twee locaties.

Je kunt kiezen uit de volgende workshops:

Dichterbij dan je denkt
Luister naar verhalen over mensenhandel. De term mensenhandel is bekend, maar klinkt voor velen heel zwaar en als iets dat ver weg gebeurt. Als je spreekt over “uitbuiting” of ”misbruik maken van een ander” wordt het al duidelijker. Er zijn verschillende vormen van uitbuiting, die voor slachtoffers vaak levensbepalend zijn. En het gebeurt overal en is vaak in meer of mindere mate zichtbaar.

Onzichtbaar of niet…..?!
Met een expert leer je hoe je moet kijken om signalen te herkennen. Nadat de expert je introduceert in de mogelijke signalen van ondermijning, mag je het zelf proberen te ontdekken. Dat doe je met een VR-bril. En…….wat zie je dan?!

Kan nie waar zijn
Deze workshop neemt je mee hoe sommige zaken in een complexe casus binnen het sociaal domein kunnen verlopen. Het gaat soms niet zoals het hoort. Een casus neemt je mee naar een voorbeeld waar onbedoeld signalen zijn gemist door betrokkenen. ‘Kan nie waar zijn’ toch? Maar het gebeurt.

Verscholen in de wijk
Kijk, voel, ruik en ervaar hoe drugslaboratoria gewoon verscholen in onze woonwijken bestaan. Deze workshop is een demonstratie in een daarvoor speciaal ontwikkelde container met een specialist die je hier alles over kan vertellen.

Dat is snel verdiend
Hoe eenvoudig en snel kun je geld verdienden door gebruik te maken van de mazen in onze wetgeving. Wil je zelf eens zien of je een witwaspraktijk op kan zetten, kom dan naar deze workshop. Eens kijken hoe creatief we met elkaar kunnen zijn.

LET OP: MELD JE HIER AAN VOOR DE DRIE WORKSHOPS
Via de inschrijfknop meld je je alleen aan voor de bijeenkomst zelf. Inschrijven voor de drie workshops doe je apart via volgend formulier: Klik hier

LocatieGewoon Lekker, Gildestraat 2, Heerhugowaard

Kosten

OmschrijvingPrijsBTWPrijs incl.
Deelnamekosten€ 0,0021%€ 0,00

Geplande data

DatumBijeenkomstenTijdenDocentBezetVrijInschrijvenDetails
Helaas zijn er geen uitvoeringen beschikbaar.

Schrijf mij in voor de wachtlijstWachtlijst