Durf te groeien...


 • Online training Herkennen witwasconstructies

DoelNiet alleen de politie heeft een rol in de aanpak van georganiseerde criminaliteit en het afpakken van crimineel verdiend vermogen. Ook andere partnerorganisaties zouden hiermee te maken kunnen krijgen. Tijdens deze training, die bedoelt is voor partners van de politie, leert u van de politie wat witwassen is en waar u dit aan kunt herkennen.

DoelgroepPartnerorganisaties van de politie in de aanpak van georganiseerde criminaliteit.

Omschrijving
Afpakken is al sinds jaar en dag een krachtig instrument om georganiseerde ondermijnende criminaliteit een slag toe te slaan. Onderzoekers schatten dat in Nederland voor zo’n 16 miljard wordt witgewassen, waarvan ongeveer 7 miljard wordt verdiend in Nederland. Landelijk hebben meerdere overheidspartners samen in 2019, voor ruim 261 miljoen euro daadwerkelijk afgepakt. Kortom, we pakken al aanzienlijke bedragen af, maar er is nog een hoop te winnen.

Er is echter meer af te pakken dan alleen geld. Partners, zoals gemeenten, hebben een belangrijke rol in het afpakken van een vergunning (intrekken) of het voorkomen dat zij in zee gaan met een criminele partij, door bijvoorbeeld een vergunning niet af te geven of als civiele partij geen zaken te doen met hen. Daarnaast zijn er meer overheidspartners die mensen op straat aan het werk hebben of bij mensen thuis of in de onderneming komen. Maar dan moet u wel weten waar u op moet letten.

Effectief afpakken begint dus met het herkennen van de signalen: wat is nu eigenlijk witwassen? En waar herkent u dat aan? Daarnaast wordt aandacht gegeven aan financieringsvormen en rechtsvormen.

Deze training wordt u aangeboden vanuit het project Intensiveren Afpakken, Programma Aanpak Ondermijning en gegeven door de Politie, Team Financiele Recherche. De training zal online plaatsvinden.

De online-training is van 9:00 - 12:00 uur. De indeling van de ochtend is als volgt:
 • 09:00 - 10:00 - blok 1 "Witwassen"
 • 10:00 - 11:00 - Pauze + werkopdracht
 • 11:00 - 12:00 - blok 2 "Rechtspersonen en financiering"


 • ~

  De Academie voor jou is een initiatief van gemeente Hollands Kroon. Inwoners, medewerkers van bedrijven, instellingen en dus ook overheidsorganisaties kunnen via de Academie voor jou gebruik maken van een breed aanbod aan trainingen, workshops, lezingen en opleidingen. Het project Intensiveren afpakken is de samenwerking aangegaan met Hollands Kroon, om zo de boogde trainingen, bijeenkomsten en workshops aan te bieden aan al haar partners. Gebruik maken van de kracht van elkaars organisaties staat centraal binnen het project, daarom maken we dankbaar gebruik van de energie van de Academie voor jou.
  LocatieOnline training, link naar virtueel auditorium volgt na aanmelding.

  Kosten

  OmschrijvingPrijsBTWPrijs incl.
  Geen kosten verbonden aan deze training€ 0,000%€ 0,00

  Geplande data

  DatumBijeenkomstenTijdenDocentBezetVrijInschrijvenDetails
  Helaas zijn er geen uitvoeringen beschikbaar.

  Schrijf mij in voor de wachtlijstWachtlijst