Durf te groeien...


  • Hoe blijf ik in gesprek met iemand met dementie.

DoelDementie herkennen en weten hoe je hier het beste mee om kunt gaan.
DoelgroepAlle medewerkers van Hollands Kroon en inwoners uit Hollands Kroon.
Omschrijving
Tijdens de training wordt er theoretische kennis over dementie overgebracht zodat je beter de signalen van dementie kunt herkennen. Verder wordt er ingegaan op je rol als dienstverlener en inwoner tegenover iemand met dementie. Waar loop je tegenaan? Je krijgt handvatten uitgereikt om op een juiste manier om te gaan met mensen met dementie. Ook worden er cassussen behandeld en zijn er gesprekken met acteurs.

In een dementievriendelijke gemeente kunnen mensen met dementie zo lang mogelijk mee blijven doen in de samenleving. Dat lukt omdat de gemeenschap hen een handje toesteekt wanneer zij het even niet meer weten. Op de website www.samendementievriendelijk.nl staan korte films over dementievriendelijk zijn en kunt je al vast met een online training starten. Laten we samen van Hollands Kroon een dementievriendelijke gemeente maken!

Waarom een dementievriendelijke gemeente?
Eén op de vijf Nederlanders krijgt dementie. Omdat we steeds ouder worden, stijgt het aantal mensen met dementie in 2040 naar verwachting naar 550.000. Dat betekent dat meer inwoners én organisaties in onze gemeente dagelijks te maken krijgen met dementie. Ga daarom samen met ondernemers, zorgaanbieders, burgers en vrijwilligersorganisaties aan de slag en maak onze gemeente dementievriendelijk!


Door de maatregelen getroffen tegen verdere verspreiding van het coronavirus wordt er een nieuwe datum geprikt voor de training. Als je je inschrijft voor de wachtlijst krijg je bericht als er een nieuwe datum bekend is.

In afwachting van de training kan je voor meer informatie over dementie deze link raadplegen
LocatieVerwachting 1 1761 VE Anna Paulowna

Kosten

OmschrijvingPrijsBTWPrijs incl.
Geen kosten verbonden aan deze training€ 0,000%€ 0,00

Geplande data

DatumBijeenkomstenTijdenDocentBezetVrijInschrijvenDetails
Helaas zijn er geen uitvoeringen beschikbaar.

Schrijf mij in voor de wachtlijstWachtlijst