Durf te groeien...


  • 'Gesprek ambassadeurs Campagne: kom jij eruit?' Schuldhulpverlening aan ondernemers

DoelDe campagne Kom jij eruit? van het ministerie van SZW is erop gericht dat mensen met geldzorgen sneller hulp zoeken. Deze campagne werkt met ambassadeurs: ervaringsdeskundigen, personen met geldzorgen of schulden, die via de website en sociale media hun verhaal verspreiden.

Het is belangrijk dat zowel de manier waarop de hulpverlening georganiseerd is, als de hulpverlening zelf, meer toegespitst worden op de vragen en behoeften van de ondernemers. De ambassadeurs hebben vanuit hun ervaring – en van die van anderen – adviezen en goede voorbeelden om deze verandering vorm te geven.

Onder deze ambassadeurs is ook een aantal ondernemers: zzp’ers of ondernemers met personeel. Zij hebben zelf – of mensen om hen heen – meegemaakt dat de schuldhulpverlening aan ondernemers niet op de juiste manier ondersteund en naar een gezamenlijke oplossing toewerkt.

DoelgroepVoor medewerkers van gemeenten.

Omschrijving
In het kort
Het ministerie van SZW biedt gemeenten aan om in gesprek te gaan met ervaringsdeskundigen – ambassadeurs van de campagne Kom jij eruit? – over de schuldhulpverlening aan ondernemers met geldzorgen of schulden.
Aanleiding
Door de coronacrisis kloppen steeds meer ondernemers met geldzorgen aan voor schuldhulpverlening bij gemeenten. Deze groep heeft andere vragen en behoeften dan particulieren met geldzorgen. Het is voor gemeenten dan ook steeds ingewikkelder om deze groeiende groep ondernemers op de juiste manier te begeleiden.
Het gesprek met
In het gesprek gaan medewerkers van de gemeenten in gesprek met twee ervaringsdeskundigen: ambassadeurs van de campagne Kom jij eruit?. De ambassadeurs vertellen over hun ervaringen met de schuldhulpverlening, en hoe een ondernemer volgens hen het beste geholpen is. Gezamenlijk wordt onderzocht op welke manier hulpverlening verbeterd kan worden.

Het is een gratis online workshop en wordt begeleid door medewerkers van adviesbureau EMMA.
Locatie

Kosten

Geplande data

DatumBijeenkomstenTijdenDocentBezetVrijInschrijvenDetails
Helaas zijn er geen uitvoeringen beschikbaar.

Schrijf mij in voor de wachtlijstWachtlijst