Durf te groeien...


  • Beter uit elkaar

DoelU en uw partner hebben besloten te gaan scheiden. De periode waarin u tot deze beslissing bent gekomen brengt vaak veel onrust met zich mee, u moet over veel zaken nadenken.
Deze hectische periode kan ervoor zorgen dat u elkaar als ouders moeilijk kan vinden en in conflict raakt. Scheiden doe je samen.
Hoe zorg je er samen voor dat de kinderen centraal blijven staan in deze ingewikkelde periode?
DoelgroepDeze training is bedoeld voor gescheiden ouders en hun kinderen. Voor ouders die ervaren dat de scheiding voor moeilijkheden in contact heeft gezorgd, voor conflicten en ruzies. Kortom: het gezamenlijk vormgeven van ouderschap vormt moeilijkheden na een scheiding.
Omschrijving
Tijdens deze training werken we in twee groepen: een ouder- en een kindgroep. De oudergroep bestaat uit maximaal zes ouderparen. De kindgroep bestaat uit de kinderen van de aangemelde ouders. Voorwaarde om aan de training deel te kunnen nemen is dat beide ouders gemotiveerd zijn, gezamenlijk in één ruimte kunnen zijn en bereid zijn om het netwerk te betrekken.
Opzet van de training:
De bijeenkomsten worden begeleid door vier professionals van het wijkteam. Twee voor de oudergroep en twee voor de kindgroep. De bijeenkomsten zijn niet alleen gericht op informatie over echtscheiding, maar zijn ook gericht op het delen van ervaringen en het doen van oefeningen. Daarnaast vindt er één netwerkbijeenkomst plaats.
Een echtscheiding zorgt vaak ook voor de scheiding van twee families waarbij van beide kanten posities worden ingenomen. Ook dit is van invloed op de wijze waarop kinderen de echtscheiding van hun ouders ervaren. De training heeft een preventief karakter waarin het doel voornamelijk ligt in de bewustwording en het kind centraal staat. Het programma is ontwikkeld op basis van vragen die we in de praktijk krijgen.
LocatieVoor meer informatie meld je aan via het wachtlijst formulier en er wordt contact met je opgenomen.

Kosten

OmschrijvingPrijsBTWPrijs incl.
Geen kosten verbonden aan deze training€ 0,000%€ 0,00

Geplande data

DatumBijeenkomstenTijdenDocentBezetVrijInschrijvenDetails
Helaas zijn er geen uitvoeringen beschikbaar.

Schrijf mij in voor de wachtlijstWachtlijst